Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Δυνατότητες Επανεξέτασης


ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν και απόφοιτοι παλαιότερων ετών, στους οποίους χορηγείται νέα Βεβαίωση Πρόσβασης και διαγωνίζονται μαζί με τους τελειόφοιτους για το 90% των θέσεων στις ανώτατες Σχολές.
Για τους υποψηφίους που έχουν αποκτήσει Απολυτήριο Γενικού Λυκείου τα δύο τελευταία σχολικά έτη, ο Βαθμός Πρόσβασης κάθε μαθήματος υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και για τους τελειόφοιτους, διαμορφώνεται δηλαδή κατά 70% από το γραπτό και κατά 30% από τον προφορικό βαθμό. Στην περίπτωση αυτή ο αρχικός προφορικός βαθμός του μαθήματος προσαρμόζεται ανάλογα στο νέο γραπτό βαθμό. Συνεπώς, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, στη διάταξη αυτή υπάγονται όσοι απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης τα σχολικά έτη 2007-2008 και 2008-2009.
Για τους υποψήφιους που έχουν αποκτήσει Βεβαίωση Πρόσβασης παλαιότερα έτη, ο Βαθμός Πρόσβασης σε κάθε μάθημα καθορίζεται αποκλειστικά από το γραπτό βαθμό.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Στους κατόχους Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη δίνεται η δυνατότητα να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στις ανώτατες Σχολές, χωρίς επανεξέταση. Δηλαδή, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, δικαίωμα να καταθέσουν Μηχανογραφικό Δελτίο χωρίς επανεξέταση έχουν όσοι αποφοίτησαν ή εξετάστηκαν τελευταία φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, τα σχολικά έτη 2007-2008 και 2008-2009.
Στην περίπτωση αυτή δε χορηγείται νέα Βεβαίωση Πρόσβασης και οι υποψήφιοι συμπληρώνουν Μηχανογραφικό Δελτίο με βάση το σύνολο των Μορίων που είχαν συγκεντρώσει σε κάθε επιστημονικό πεδίο από προηγούμενη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Οι Βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ & ΤΕΙ είναι διαφορετικές για αυτή την κατηγορία υποψηφίων και για τις σχολές με μεγάλη ζήτηση είναι σχεδόν πάντα υψηλότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου